Καθαρισμός Τζαμιών και Φ/Β Πάνελ με Απιονισμένο νερό

Τι είναι το απιονισμένο νερό και πως χρησιμοποιείται

Το νερό στην καθαρή του μορφή που παράγεται από ειδικά μηχανήματα που λειτουργούν είτε μέσω της διαδικασίας του απιονισμού (DI) (ρητίνες)  είτε μέσω του συνδυασμού των μεθόδων της  αντίστροφης όσμωσης RO (αφαλάτωση) και απιονιμού DI (ρητίνες) (RO-DI) χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για την απομάκρυνση των αλάτων, μετάλλων, της ρύπανσης και της κάθε βρωμιάς που επικάθεται επί των Τζαμιών, των Φ/Β Πάνελ και των λείων επιφανειών.

Εξαιτίας της καθαρότητας του, το απιονισμένο νερό που παράγεται απο τα ειδικά μηχανήματα απιονισμού έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες και δρα δίχως την ανάγκη χρήσης χημικών καθαριστικών με οικολογικό τρόπο, αφήνοντας μια πεντακάθαρη επιφάνεια δίχως την ανάγκη σκουπίσματος-στεγνώματος.

 

Οι δύο μέθοδοι - Οι διαφορές τους - Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Στην περίπτωση των μηχανημάτων απιονισμού (ρητίνες) DI έχουμε μια χημική επεξεργασία του νερού όπου τα άλατα που περιέχονται στο εισερχόμενο νερό του δικτύου απομακρύνονται από αυτό αλληλεπιδρώντας με τη ρητίνη.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η απλότητα του συστήματος, η μη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, η μη σπατάλη νερού και το χαμηλό κόστος αγοράς. Μειονεκτήματα αποτελούν το υψηλό λειτουργικό κόστος λόγω συχνής αντικατάστασης της ρητίνης γεγονός που επιδεινωνεται όταν δεν απομακρλυνονται το χλώριο, τα μικροσωματίδια και τα βακτήρια (στην περίπτωση που δεν υπάρχει προφίλτρανση).

Στις φωτογραφίες μηχανήματα και των δύο κατηγοριών που κατασκευάζει η GPCE.

 

Στην περίπτωση των μηχανήματων που λειτουργούν με συνδυασμό των μεθόδων (RO-DI) έχουμε πρώτα μια μηχανική επεξεργασία του νερού με δύο ή τρία προφίλτρα (μικροσωματιδίων και ενεργού άνθρακα) και μία ή περισότερες  μεμβράνες αντίστοφης όσμωσης που απομακρύνουν ποσοστό 90-99 % των προσμείξεων αλάτων του νερού. Στη συνέχεια το νερό διέρχεται μέσω μιας μικρής φιάλης ρητίνης (4 - 5λίτρων) και έτσι απομακρύνεται το υπόλοπο ποσοστό δίνοντας 100% απιονισμένο νερό.

Το μηχάνημα καθαρισμού που λειτουργεί με το συνδυασμό των μεθόδων είναι διεθνώς γνωστό ως σύστημα τεσσάρων ή πέντε σταδίωνΠλεονεκτήματα της μεθόδου είναι το χαμηλό λειτουργικό κόστος, οι μεγάλες ποσότητες νερού που παράγει και το άριστο αποτέλεσμα επεξεργασίας του νερού. Απαιτείται όμως χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει μικρή ή μεγαλύτερη σπατάλη νερού και υψηλότερο κόστος αγοράς.  

Η διαδικασία του Καθαρισμού  των Τζαμιών

Το απιονισμένο νερό που παράγεται από το μηχάνημα τροφοδοτεί είτε απ' ευθείας το λεπτό λάστιχο που "κουμπώνει" με ταχυσύνδεσμο στη βούρτσα, είτε, αν υπάρχει μεγάλη απόσταση, ένα ενδιάμεσο λάστιχο που βρίσκεται σε ανέμη και στη συνέχεια από αυτήν στο λεπτό λάστιχο που "κουμπώνει" με ταχυσύνδεσμο στη βούρτσα.

   

Η βούρτσα, που μπορεί να διαθέτει 2 ή 4 μπεκ ψεκασμού, βιδώνεται στην άκρη τηλεσκοπικού κονταριού που διαθέτει ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καθαρίσουμε Τζάμια, Φ/Β Πάνελ και Λείες επιφάνειες μέχρι 20 μέτρα ύψος από το έδαφος.

    

Το σύστημα μπορεί ανά περίπτωση να περιλαμβάνει και συμπληρωματικό εξοπλισμό όπως: pads, ρυθμιστή ροής, booster τροφοδοσίας, χημικά, κ.α. αναλόγως των συνθηκών αλλά και της βρωμιάς που υπάρχει στην επιφάνεια.

  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο μεγαλώνει το ύψος που δουλεύουμε, τόσο πιο ελαφριά και άκαμπτα θα πρέπει να είναι τα κοντάρια, οι βούρτσες και τα εργαλεία που χρησιμοπούνται σε αυτά τα ύψη. Ως γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε κοντάρια από υλικό: 

 • Αλουμίνιου (Alu) μέχρι 6 μέτρα
 • Ίνες Γυαλιού (Glass Fiber) μέχρι 9 μέτρα
 • Υβριδικά (Hybrid, δηλαδή 50% Glass Fiber - 50% Carbon Fiber) μέχρι 10-11 μέτρα
 • Κάρμπον (Carbon Fiber) μέχρι 15 μέτρα
 • 3Κ Carbon ή Hi-Mod για ύψος μεγαλύτερο από 15 μέτρα

 

Πλεονεκτήματα της Μεθόδου καθαρισμού Τζαμιών από το έδαφος
 • δεν απαιτείται η χρήση γερανού ή καλαθοφόρου ανυψωτικού
 • εξαιρετικό αποτέλεσμα καθαρισμού
 • διπλάσια επιφάνεια καθαρισμού ανα ώρα
 • δεν απαιτείται σκούπισμα-στέγνωμα της επιφάνειας αφού το νερό δεν περιέχει άλατα
 • οικονομία από τη μη χρήση χημικών (στις περισσότερες των περιπτώσεων)
 • δεν καταλαμβάνει χώρο στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο και δεν απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας
 • είναι οικολογική μέθοδος
 • εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και στο 90% και πλέον των περιπτώσεων

Στην Εταιρεία μας κατασκευάζουμε έξι (6) βασικά συστήματα απιονισμού του νερού με ρητίνες και έξι (6) βασικά συστήματα απιονισμού του νερού με συνδυασμό των δύο μεθόδων (RO-DI) σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται πλήρως στις δικές σας ανάγκες.

Επίσης κατασκευάζουμε και εμπορευόμαστε τη μεγαλύτερη γκάμα και τον ποιοτικότερο εξοπλισμό καθαρισμού Τζαμιών με Απιονισμένο νερό στην Ελλάδα. Προεκτάσεις (κοντάρια) τηλεσκοπικές και modular, Συστήματα Βούρτσας, Λάστιχα, Ανέμες, Συστήματα Pads, Συστήματα τροφοδοσίας καθαρού νερού, Φίλτρα νερού, Μπεκ ψεκασμού, Ρητίνες, Μεμβράνες αντίστροφης όσμωσης, Ταχυσυνδέσμους, Μπάρες ψεκασμού, Οικολογικά καθαριστικά και ρυθμιστές ροής τους, Pads, Αναλώσιμα και εξαρτήματα συνδεσμολογίας νερού.

Διαθέτουμε όλες τις επαγγελματικές και αξιόπιστες λύσεις για τον καθαρισμό με απιονισμένο νερό των γυάλινων επιφανειών από όλες τις γνωστές μάρκες όπως: FACELIFT, PHOENIX, UNGER, VIPCLEAN, GARDINER, CLABER, HELIOTEX, VIKAN, 3M, STREAMLINE.   

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας ή τηλεφωνήστε μας στα: 210 2464320 και 323 και θα ανταποκριθούμε άμεσα για μία πλήρη ενημέρωση, demo και προσφορά.

Βρείτε μας...

Νερομύλου 20 & Ι. Νίκα, 13671 Αχαρνές

Τηλ. 210 2464320, Τηλ.-Fax. 210 2464323

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00

info@facility.gr

facility-iso