Αυτόματα Συστήματα καθαρισμού Φωτοβολταϊκών Πάνελ της HELIOTEX

Συστήματα Καθαρισμού Φωτοβολταικών Heliotex from USA 

Η Heliotex μετά από έρευνα πολλών ετών και έχοντας πατεντάρει διεθνώς τη μέθοδο αυτόματου καθαρισμού, παράγει και εμπορεύεται αυτόματα συστήματα καθαρισμού Φωτοβολταϊκά πάνελ για οικιακά και εταιρικά Φωτοβολταϊκά Πάρκα.

Η πίεση, ο όγκος, καθώς και η ποιότητα του νερού είναι ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος καθαρισμού των πάνελ και γι αυτό προηγείται πάντα προσεκτική και ακριβής μελέτη πριν την εγκατάσταση του συστήματος.

Το σύστημα είναι συμβατό με όλα τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα ενώ η Heliotex συνεργάζεται διεθνώς με κορυφαίους κατασκευαστές πάνελ και σε πολλές περιπτώσεις το σύστημα αυτόματου καθαρισμού τοποθετείται ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Πάρκου. Το σύστημα HELIOTEX βασίζει τη λειτουργία του κατά κύριο λόγο στην πίεση και τη διαχείριση του νερού. Ένα χαμηλής τάσης κύκλωμα (24V DC) από ηλεκτροβάνες που συνδέεται με τον controller και ένα σύνολο σωληνώσεων που ξεκινούν από κάθε ζώνη βαλβίδων πλυσίματος διοχετεύει το νερό που έρχεται από την κεντρική μονάδα της HELIOTEX σε ειδικά ακροφύσια (nozzles). Το νερό ξεπλένει (rinse) ή πλένει (wash) τα πάνελ με καθαρό νερό και οικολογικά βιοδιασπώμενο και εγκεκριμένο για το σκοπό αυτό καθαριστικό.

Η κεντρική μονάδα της HELIOTEX βρίσκεται στο έδαφος και περιέχει μεταξύ άλλων μια δεξαμενή καθαριστικού, δοσομετρική αντλία, φίλτρο ιζημάτων νερού, κλπ.

Το σύστημα διαθέτει ένα αυτόματο πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να προγραμματίσετε τις δύο λειτουργίες του συστήματος: πλύσιμο με βιοδιασπώμενο καθαριστικό και καθαρό νερό (αφαλατωμένο ή απιονισμένο) ή πλύσιμο με καθαρό νερό (αφαλατωμένο ή απιονισμένο) όσο συχνά εσείς επιθυμείτε. Εμείς σας προτείνουμε συχνό πλύσιμο με καθαρό νερό ώστε να αποφευχθεί η σταδιακή επικάθιση και συσσώρευση βρωμιάς, αλάτων και ρύπων, που καθιστά πιο δύσκολο τον καθαρισμό και περιοδικό πλύσιμο με χρήση του ενδεδειγμένου βιοδιασπώμενου καθαριστικού.

Το φίλτρο ιζημάτων που περιέχεται στην κεντρική μονάδα, βοηθά στην επεξεργασία του σκληρού νερού πριν αυτό φθάσει στις σωληνώσεις, στα ακροφύσια και τελικά στα πάνελ. Σε καμία όμως περίπτωση δεν αντικαθιστά τις συσκευές επεξεργασίας νερού (αφαλάτωση ή απιονισμός).

Για τα περισσότερα οικιακά συστήματα της Heliotex, το συμπυκνωμένο βιοδιασπώμενο καθαριστικό και το φίλτρο ιζημάτων πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 6-9 μήνες ανάλογα με τη συχνότητα με την οποία έχουν προγραμματισθεί οι κύκλοι καθαρισμού του Φωτοβολταϊκού Πάρκου.

Αν ο πελάτης δεν επιθυμεί να αγοράσει την κεντρική μονάδα και τον controller, το όλο σύστημα μπορεί να διαχωριστεί σε δύο υποσυστήματα. Το πρώτο υποσύστημα αφορά στη μόνιμη-σταθερή εγκατάσταση (βλέπε παρακάτω) και το δεύτερο υποσύστημα αφορά στην κεντρική μονάδα και στον controller. Σε αυτή την περίπτωση ο ιδιοκτήτης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου θα κάνει χρήση των υπηρεσιών της Εταιρίας μας, όπου παρέχεται η κεντρική μονάδα HELIOTEX, ο controller και το καθαρό νερό.

Το μόνιμο-σταθερό μέρους της εγκατάστασης HELIOTEX αποτελείται από:

1. Τη μελέτη εγκατάστασης και την ασφάλιση των εργασιών
2. Τις σωληνώσεις από HDPE 100 (πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς) με UV προστασία
3. Τα εξαρτήματα σύνδεσης, στερέωσης και αναμονής των σωληνώσεων επίσης από HDPE 100 
4. Τις ηλεκτροβάνες (zones' valves) για λειτουργία υπό 24V D/C
5. Το σύστημα ακροφυσίων (Patent No. 800-280-6976), τα εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης αυτών
6. Την ηλεκτρολογική εγκατάσταση 24 V D/C και τις αναμονές της

 Το κόστος των ανωτέρω είναι χαμηλό και αποσβύνεται σε περίπου δύο (2) έτη.

Οικιακά Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Εταιρικά Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Βρείτε μας...

Νερομύλου 20 & Ι. Νίκα, 13671 Αχαρνές

Τηλ. 210 2464320, Τηλ.-Fax. 210 2464323

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00

info@facility.gr

facility-iso

Χρήσιμα Links